4 januari 2011

Kvittrande kvintett

Swisch. Swisch. Swisch. I perfekt  formation kom de flygande. Gråsparvarna som bor i matvaruaffären. Swich. Swisch. Två till. Med eleganta vingslag från godishyllorna, över hundmaten ner mot diskarna med frusna halvfabrikat.

En, två, tre, fyra, fem gråsparvar uppradade på den silvergrå kylen fylld med schnitzlar i engångsförpackning, hamburgare och köttbullar. Muntra, ganska söta och helt orädda sitter de där en stund och kvittrar sinsemellan innan de lyfter i ett enda SWISCH. De tar fokus på sitt bo ovanför hushållspappret och städprodukterna.

Istället för att tänka nåt i stil med: "Hygienisk risk! Ofräscht! Antibakteriell gel!" har den här bloggen skadat mig, jag tänker: "Det måste vara ett tecken! Jag borde kanske ha börjat twittra istället!" 


6 kommentarer:

Marzena sa...

kvitter kvitter...

Anonym sa...

Nej, blogga!

mireille sa...

Håller med anonym - blogga!

Alexandra sa...

Både och!

Unknown sa...

Ja det ena behöver ju inte utesluta det andra. Själv är jag nygammal twittrare men mest för jobbets skull. Tror du med ditt språk ska blogga, synd om du bara hade fått använda 140 tecken.

Jocke sa...

Tips: http://twitterfeed.com
En automatiserad tjänst som skjuter ut ett en liten tweet till twitter varje gång du skrivit ett nytt inlägg på bloggen. Vill man så åker också en uppdatering iväg till en facebooksida. Flott.