20 januari 2011

Eftermiddag i fotostudion

Skyhöga klackar mot det vita golvet. Glitter, paljetter, diamanter och glaspärlor. Korta klänningar, glada skratt, ett helt lass med eyeliner. Uniformer, vita skjortor, välpolerade skor. Strålkastare, kostymrack och en oas för alla med minsta lilla intresse för smink.

I den stora lokalen med tegelväggar och en stor vit fond pågår det fotografering med uthålliga skådespelare som ställer upp på de mest galna förslag. På andra sidan "scenen" ett team med regissör, formgivare, fotograf, kostymör, sminkös, filmteam, producent, projektledare och marknadsansvarig. Nyfikna förbipasserande i massor blir indragna av stjärnglansen och försöker tittar in genom en halvöppen dörr.

Drickor, bilar och choklad på ett välfrekventerat bord. På ett ännu mer välbesökt bord ligger stora ark med bildförslag och skisser som ska komma till liv under eftermiddagen. I bakgrunden glad musik på låg volym. Oändligt antal bilder, klick-klick-klick. Kreativa förslag, interna skämt, "ja!", "nja", och "just precis så, håll den rörelsen". "Där har vi den"!

Städa, eftersnack med fotograf, formgivare och regissör. Efter-eftersnack med fotograf och formgivare. Upp till kontoret för efter-efter-eftersnack med formgivare. 3,5 timmes fotografering, många fler timmars förberedelse. Vi är nöjda. Vi är också hemliga. Åtminstone i några månader till, därför blir det en bild från fotograferingen som förhoppningsvis inte avslöjar vad eller vilka som fotas. ;-) 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du inte glömt att nämna att viktiga ärenden avhandlades i viskande telefonsamtal under tiden..

Karolina sa...

Haha, jag såg dem som ännu mer konfidentiella än vad som skedde på plats så jag vågade inte ens nämna dem! :-)