26 januari 2011

Oväntat besök


Hade inte Gevalia hemma, men kanske nyfikna fågeln hade velat ha en kopp Twinings Earl Grey?

I huset mittemot jobbar de för fullt. Och det visar sig vara väldigt avkopplande att titta på folk som jobbar.

Killen som ser ut som om han kom direkt från en levis-reklam från 90-talet har fötterna på skrivbordet, sitter tillbakalutad i sin svarta kontorsstol. Han läser nån slags bok, reser sig då och då upp och diskuterar med kollegor, pekar på någon grej, verkar dra upp strategier och prata visioner, han har två stora datorskärmar och verkar glad. Jag kollar en hel del på honom, inte bara pga Levis-referenserna.

Högst upp i huset bredvid jobbar de lite hårdare. Killen med blond page och svart tröja hastar fram och tillbaka och ser väldigt upptagen ut tills han kommer in i sitt kontor, Kvinnan i havreblond page och ljusgrå linnekavaj äter bakelser och slickar sig på fingrarna men lyfter inte blicken från dataskärmen, mycket effektiv, och mannen i pistagegrön skjorta håller ansiktet i händerna så att man knappt ser hans skägg, vad kan det vara som bekymrar honom?

Ner Levis-mannen och de andra i kontorsbyggnaden börjar packa ihop vid 16-tiden kommer de i upptagna kontoret att sitta kvar ett par timmar. Och någon gång vid kl 02 i natt, dyker det upp en person där som de antagligen aldrig ens har hälsat på. I vit t-shirt, jeans och med ipod i öronen (nej det är inte levis-mannen) kommer han att lysa upp hela kontoret, vissla på en sång och städa lite hastigt. En kvart senare släcks rummet och stillhet råder i gamla huset.

Kanske tycker fågeln att jag är för nyfiken på de som sitter på andra sidan gatan. Den spanar på mig under flera minuter. Jag kan bara hoppas att den såg nåt som var värt att berätta vidare till de andra fåglarna, som jag berättar den här lilla storyn för dig. :-)

Inga kommentarer: